Dania główne
Staropolski żurek na zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą doprawiony tartym chrzanem / 8 zł 0,5 l
Przepyszna kaczka duszona w sosie wiśniowym podana z pieczonym jabłkiem,
nadzianym żurawiną i orzechami laskowymi / 42 zł 1⁄2 szt
Polędwiczka wieprzowa nadziewana serem górskim owinięta w szynkę ,,Chrobry’’
podana z sosem rozmarynowym / 17 zł porcja
Karkówka uprzednio natarta czosnkiem i majerankiem podduszona
w sosie z podwędzanych śliwek / 12 zł porcja
Tradycyjny kotlet de volaille / 10 zł porcja
Strogonow z wołowiny / 11 zł 0,3 l
Kluseczki śląskie / 20 zł kg
Tradycyjne buraczki zasmażane / 12 zł kg
Przystawki
Jajka faszerowane musem pieczarkowo - chrzanowym / 1,7 zł 1⁄2 szt
Jajka faszerowane musem z szynki staropolskiej / 1,7 zł 1⁄2 szt
Jajka faszerowane musem tuńczykowym / 1,7 zł 1⁄2 szt
Schab podany na sposób warszawski przykryty klarowną galantyną / 8 zł porcja
Rolada z indyczki owinięta bekon z pieczoną papryką i awokado / 8 zł porcja
Indyk w maladze przybrany kolorowymi owocami / 8 zł porcja
Cielęcina rolowana z szynką ,,Parmeńską’’ i zielonymi szparagami / 9 zł porcja
Pstrąg faszerowany musem z zielonego groszku i krabów / 9 zł porcja
Terrina z pstrąga owinięta we włoską pancete, faszerowana wątróbką,
świeżą pistacją i aromatycznie wędzoną śliwką / 10 zł porcja
Schab pieczony z aromatem tymianku / 46 zł kg
Schab nadziewany wędzoną śliwką / 46 zł kg
Karkówka marynowana w wódce dębowej, majeranku i gorczycy / 46 zł kg
Szynka pachnąca goździkami i miodem gryczanym / 46 zł kg
Pasztet pieczony według przepisu prababek z sosem jagodowo chrzanowym / 30 zł kg
Sałatki
Tradycyjna sałatka jarzynowa doprawiona majonezem cytrynowym / 19 zł kg
Sałatka z piersią wędzoną kurczaka podana z kolorowymi fasolami i ananasem / 27 zł kg
Mieszane kolorowe sałaty z grillowaną piersią z kurczaka, awokado i warzywami / 33 zł kg
Desery
Tradycyjna szarlotka z kruszonką cynamonową / 48 zł 1,8 kg
Delikatny sernik zapiekany z pianką kokosową / 43 zł 1,5 kg
Tarta z kremem budyniowym zapieczony z gruszkami / 34 zł / 27 cm (średnica)
Zamówienia prosimy składać do 28.03.2018 (środa) do godz.12:00.
Dostawa w sobotę 31..03.2018 do godziny 12:00. Koszt dostawy 20 zł. Przy zamówieniach powyżej 300 zł - dostawa gratis. Catering dostarczamy na jednorazowych półmiskach oraz w jednorazowych opakowaniach.
Zamówienia prosimy składać po min 6 porcji przystawek
Kontakt oraz zamówienia: biuro@wersalcatering.pl lub tel.+48 575 603 601